5 Eylül 2017 Salı

Taze & Kuru




Taze & Kuru Sağlıklı Atıştırmalıklar


Hamile olduğumu öğrendiğim gün başladı benim sağlıklı beslenme serüvenim... Doktorumun elime sağlıklı beslenmem için bir liste tutturduğu günden sonra yediğime içtiğime, ara öğünlerime dikkat etmeye başladım. İlk gebelik, ilk heyecan:) İçimde bir minik büyüyecekti ,elbette bu minik sağlıklı beslenip gelişimini sağlıklı bir şekilde gerçekleştirmeliydi.

Özelikle bebeğiniz dünyaya gelip ek gıda dönemine geçince her şey biraz daha zorlaşıyor. Her şeyin en organiğini, sağlıklısını, katkısız olanını bulma çabaları başlıyor. Durum böyle olunca da sürekli bir şeyler atıştırmak isteyen bebeğiniz için evde ve çantanızda sağlıklı atıştırmalıklar bulundurmak şart oluyor. 









Böyle bir  arayış ve araştırma dönemde  "Taze&Kuru" ile tanıştım. Kurutma sistemlerinde güneş ve açık havanın olamayışı , tozun mikrobun, maya ve küfün hatta aflatoksinin oluşumuna engel oluyor. Tüm zararlı dış etkenlerden korunarak büyütülmüş bir bebek gibi  :) Öylesine titiz davranıyorlar ki mevsiminde topladıkları sebze ve meyveler özenle seçip dilimleniyor, kapalı sistemde kurutup paketliyorlar. Diğer yandan "Taze&Kuru'' ürünlerinin tamamen katkısız olması, hiçbir ilave şeker ve koruyucu madde içermemesi gönül rahatlığıyla tercih etmeme sebep  oldu. Ayrıca katkı maddesi içermediği için buzdolabında saklayarak muhafaza etmek de oldukça kolay :) Meyvelerin hepsini seviyoruz ama kurutulmuş armut ve çilek favorimiz oldu. Hamilelik döneminde mevsimi olmayan meyvelere aşerenler için mucizevi bir şey :)  






Yeme kolaylığıyla evde ve dışarıda rahatça yanımızda bulundurabiliyoruz. Dilerseniz kahvaltıda, yaptığınız tatlılarda kullanabilirsiniz. Mesela çilekli kek yapmak için çilek mevsimini beklemeyin :)  Sadece kuru meyveler yok tabi, kurutulmuş sebzeler de çok lezzetli ve pratik. Özellikle hepimizin küçüklükten beri yemeye alışık olduğumuz ve özellikle kış mevsiminin vazgeçilmez çorbası tarhanayı  sağlıklı koşullarda soframıza getirmesi de harika :) Tarhana yapmayı bilmeyen, bulamayan ve tadından da vazgeçemeyenler için güzel bir seçenek. Ben de besleyici olması ve lezzetli oluşundan dolayı aslında Ayaz için almıştım ama şimdi görün ki hepimiz bayılarak içiyoruz :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder